Project TryMe is het logische vervolg op project MinE, het baanbrekende genetische ALS onderzoek. De ALS-genen die in Project MinE nog steeds worden gevonden moeten nader onderzocht. Dat gaat uiteindelijk leiden tot een oplossing voor deze verschrikkelijke ziekte.

De eerste trial van Project TryMe

Het eerste deel van Project TryMe zorgt ervoor dat medicijnonderzoek slimmer en sneller wordt!

Mensen met ALS kunnen hierin het verschil maken. Zij dragen kleine metertjes, oftewel wearables, die bijvoorbeeld de beweging, slaapritme en ademhaling monitoren. Ook vullen zij eHealth dagboekjes in waar ze hun klachten bijhouden. Hiermee genereren zij een heel groot gegevensbestand (big data) waarmee onderzoekers sneller en beter zien of een potentieel middel effect heeft.

Doel

Medicijnonderzoek (trials) efficiënter maken zodat we sneller en beter kunnen zien of een medicijn effect heeft.

Methode

  • Wearables, oftewel kleine metertjes die patiënten dragen voor continue metingen
  • eHealth dagboekjes voor dagelijkse gegevens over hoe het met de patiënt gaat
  • Nieuwe methodes voor sneller medicijnonderzoek (vernieuwende trial designs)

Start studie

De eerste studie met wearables is in juni 2107 gestart. Deze studie kijkt naar het gebruik van een stappenteller (actigraph) om het ziekteverloop bij ALS te meten. Deze stappenteller helpt ons om medicijnonderzoek slimmer en sneller te maken. Meer onderzoek met wearables en eHealth dagboekjes start zodra er voldoende donaties zijn. Help ons om meer onderzoek op te starten!

Andere trials

Alle trials