Lancering project TryMe

Stichting ALS Nederland en ALS Centrum Nederland lanceren Project TryMe. Dit project is het vervolg op het baanbrekende en succesvolle ALS onderzoek Project MinE. Het doel van Project TryMe is om meer en betere trials te realiseren om de zoektocht naar behandelingen voor ALS te versnellen. 

Veel mensen met ALS willen deelnemen aan medicijnonderzoek (trials) om bij te dragen aan een oplossing voor deze ziekte. Op dit moment krijgt echter minder dan 5% van de ALS-patiënten de kans om mee te doen aan een trial. Project TryMe heeft als doel om 25% van alle ALS-patiënten aan een trial te laten meedoen.

Op basis van de ALS-genen uit Project MinE zoeken de onderzoekers op ALS Centrum Nederland naar mogelijke behandelingen. Deze worden vervolgens getest in innovatieve trials waarin patiënten wearables dragen en ehealth dagboekjes over hun ziekteverloop bijhouden.

Vier positieve mensen met ALS hebben zich verbonden aan Project TryMe om meer trials naar ALS mogelijk te maken. Lees hieronder hun interviews.

Samen willen we zoveel mogelijk trials realiseren om die behandeling snel dichterbij te brengen. Help ons om de eerste trial te starten. Doneer nu!