‘Iets positiefs bijdragen’ – Simone

‘Iets positiefs bijdragen’ – Simone

“Ook al leef je heel gezond, je kunt toch deze ziekte krijgen. Ik had nooit gedacht dat zoiets mij zou overkomen. Ik ben altijd heel fit geweest. En dan nu dit. Maar het is er, ik moet er mee leren leven. En niet alleen ik ben getroffen, iedereen om mij heen is verdrietig. Het beïnvloedt hun leven ook.”

Simone Peperkamp is een bevlogen lerares op een basisschool en heeft haar leven op orde. Totdat ze de vernietigende diagnose ALS te horen krijgt. Toch blijft ze positief. Simone zet zich in voor Project TryMe om de zoektocht naar behandelingen voor ALS te versnellen.

Simone: “Ik ben nog steeds mezelf. Ik heb altijd een positieve draai aan het leven gegeven en heb altijd hard gewerkt. Ook nu ga ik niet bij de pakken neer zitten. Ook nu wil ik iets positiefs bijdragen. Samen kunnen we een verschil maken!

Ik heb altijd een positieve draai aan het leven gegeven. Ook nu wil ik iets positiefs bijdragen.

Ik weet niet hoe lang ik er nog ben, ik hoop lang. Maar ik doe dit ook voor mensen na mij, omdat ik weet hoe het voelt dat er geen behandeling is.

Wat ik wil bereiken? Ik wil meer begrip voor de ziekte ALS. En ik wil laten zien hoe belangrijk onderzoek is. Meer onderzoek betekent meer hoop voor de toekomst.

Project TryMe kan het onderzoek naar een behandeling voor ALS versnellen. Meer trials brengen een oplossing voor ALS dichterbij. Ik hoop dat mensen mij zullen steunen om meer onderzoek mogelijk te maken. Help jij mij mee?”