‘Kan niet bestaat niet’ – Frank

‘Kan niet bestaat niet’ – Frank

“Hoe groot het probleem ook is, er is altijd een manier om samen een oplossing te vinden. ALS is nu een dodelijke ziekte, dat moet en kan veranderen.” Aldus vertelt Frank, ALS-patiënt, inspirerend mens en vader van twee jonge kinderen.

“Van nature en van huis uit ben ik een hulpverlener. In moeilijke situaties draag ik mijn steentje bij aan een oplossing. Dat wil ik ook nu doen.

Van bepaalde vormen van kanker ging je vroeger onherroepelijk dood, terwijl mensen nu hun leven weer kunnen oppakken. Zo moet het bij ALS ook gaan. We moeten de ziekte bedwingen. ALS kan iedereen overkomen. In het belang van ons allemaal moeten we uitvinden hoe de ziekte in elkaar zit en hoe we deze kunnen tackelen.

Hoe kan het dat we een ziekte krijgen waar bij de zenuwcellen het loodje leggen? We moeten erachter komen hoe dit precies werkt in onze lijven. Ik ben er van overtuigd dat het een wisselwerking moet zijn tussen genen en invloeden van buitenaf. Dit moeten we ontrafelen.

Ik hoop natuurlijk dat ik er lang genoeg ben, zodat ik er zelf ook nog baat bij heb. Maar in elk geval moeten generaties na mij er van profiteren. Dat er een medicijn is wat de ziekte vertraagt, tot stilstand brengt en het liefst geneest.

Met meer geld kunnen we meer trials doen en komen we sneller bij de oplossing. Iedereen kan hierbij helpen en elke bijdrage is belangrijk.”

Draag jij ook een steentje bij?